Het Basis VCA certificaat wordt ook wel B VCA genoemd. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Werknemers bij dienstverlende bedrijven moeten VCA gecertificeerd zijn zodat zij veiliger werken waardoor het aantal ongevallen vermindert. Steeds meer opdrachtgevers van dienstverlenende bedrijven eisen een VCA certificaat. Operationeel leidinggevenden bij een aannemer of zzp’ers dienen in het bezit te zijn van het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA, oftewel VOL  VCA .

Wat houdt het B-VCA examen in?

Het B VCA examen bestaat uit 40 kennis- en toetsvragen. Heeft u 2580 of meer van de 4000 punten (64.5%) gehaald , dan bent u geslaagd. Het examen duurt maximaal 60 minuten.

Het B-VCA diploma

Het B VCA examen bestaat uit vragen over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en werkzaamheden en welke maatregelen u moet treffen om ongevallen te voorkomen. Met het B VCA diploma geeft u aan dat u veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu, de gezondheid en de veiligheid van uzelf en anderen.

Het B-VCA examen

Binnen drie werkdagen na het afleggen van het VCA examen ontvangt u van ons het VCA diploma . Ook ontvangt u van ons de score die u gehaald heeft bij het B VCA examen. Als u het examen via een computer heeft afgelegd, ontvangt u meteen een voorlopige uitslag. Als een opleidingsinstituut, uitzendbureau of uw werkgever u heeft aangemeld, dan sturen wij het diploma naar hen op.

Direct contact met Het Certificaat?

Wilt u weten wat Het Certificaat voor u en uw cursisten kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! U kunt ons ook direct bellen op +31 24 820 03 80. Wij horen graag van u.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom klik HIER.

Sluiten