VCA examentraining Nederlands

Tuesday October 08, 2024

VCA examentraining Nederlands

Om je optimaal voor te bereiden op je VCA examen volg je natuurlijk een dagtraining bij een van de bij Het Certificaat aangesloten opleiders bij jou in de buurt, of doorloop je een e-learning in je eigen tijd.

Bij een dagtraining ben je, zoals het woord al aangeeft een hele dag bezig met het onderwerp veiligheid. Een docent behandeld alle onderwerpen die kunnen voorkomen in het VCA examen en je hebt de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Aansluitend wordt het officiële VCA examen afgenomen door Het Certificaat.

Maak je gebruik van een e-learning, dan bereid je jezelf voor op het VCA examen in je eigen tijd en tempo. Een e-learning kan uitkomst bieden als je het VCA examen al meerdere malen hebt behaald (10 jaar geldig). Of als je geen tijd hebt om een dagtraining te volgen.

Maar wordt ook veelvuldig ingezet door schoolen als voorbereiding op de dagtraining en als vervanger van het traditionele lesboek.

Vervolgens kun je jezelf aanmelden voor een VCA examen op een van onze locaties.

De examentraining VCA Basis en VCA VOL geven een goed beeld van wat het examen inhoudt, welke vragen er worden gesteld en wat wel en niet mag tijdens het VCA examen.

De examentraining is bij uitstek geschikt om aansluitend op een VCA e-learning te oefenen of voor kandidaten die geen dagtraining of e-learning nodig hebben om zich voor te bereiden op het VCA examen. Let op: Er wordt in de VCA examentraining niet in gegaan op inhoudelijke kennis. De examentraining bevat naast de uitleg ook 6 proefexamens waarvan 2 met een tijdslimiet.

Voor alle e-learning en ook de examentraining geldt dat hievoor een gratis leerlingvolgsysteem beschikbaar is. In deze afgeschermde omgeving kunt u als docent, opleider, werkgever of intercedent de voortgang van de kandidaten volgen. Zo bent u in staat om actief bij te sturen en kunt u zien wanneer iemand klaar is om deel te nemen aan het VCA examen.

Voor een gratis acccount van het leerlingvolgsysteem neemt u contact met ons op via 024-8200380.

Back to overview